Descriere
Făina proaspăt râsnită păstrează nutrienţii şi fibrele din cereale având un gust special foarte apreciat în bucătăria gurmét.
Principalele motive de a folosi făina integrală: este bogată în fibre, este o sursă importantă de carbohidraţi sănătoşi, conţine nutrienţi esenţiali precum comlexul de vitamine B, Fe, Mg şi proteine vegetale, cerealele sunt uşor de depozitat.
Informaţii generale:
-
Poate procesa diferite timpuri de cereale: grâu, secară, secară albă, ovaz, orz, porumb, orez brun, mei, năut, hriscă, etc.
-
Capacitatea de procesare este de 100 – 300 g /min şi depinde de de tipul de cereale şi de setarea de măcinare;
-
Timpul continuu maxim de măcinare este de 20 min.
-
Timpul minim de pauză între sesiunile de morărit este de 30 min, pentru a avea timp motorul să se răcească;
-
În timpul măcinării asiguraţi-vă că făina curge liber prin canalul de scurgere;
-
Pentru ajustarea grosimii de măcinare se prinde şurubul în dreptul gradaţiei care o dorim. Scala este de la fin ∙ la grosier • (de la stânga la dreapta);
-
Ajustarea se poate face în trepte. Atentie! Pentru a folosi obţiunea fină este necesar să folosiţi boabe de cereale foarte uscate.
Date tehnice
-
Capac din lemn
-
Carcasa din lemn tare
-
Capacitate pâlnie: 500 g
-
Piatra de moara are un diametru de 90 mm si este din Corindon
-
Dimensiuni (l/ L/h): 230 x 230 x 330 (mm)
-
Greutate: 7.5 kg
-
Putere 370 W
-
Motor industrial DC (fără perii);
-
Protecție la suprasarcină și protecție pentru copii.